Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Ανάμεσα σε έναν Μπουνταλά και σε έναν Φλώρο

Σε μια χώρα που για το ποιος θα σε κυβερνήσει έχεις να διαλέξεις σε έναν μπουνταλά με κοιλιά γεμάτη σκάνδαλα και κεφάλι γεμάτο σκατά, εγγονό μεγαλοπολιτικού που κληρονόμησε το πρωθυπουργιλίκι και σε έναν ακόμη πρωθυπουργικό κληρονόμο ψιλόλιγνο nurd, που χωρίς τους συμβούλους του θα ήταν έγκλειστος σε κάποιο ίδρυμα, τότε δεν θες να διαλέξεις. Θες να βγεις έξω να τα σπάσεις.

Και δεν μιλάω για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών αλλά για το κρυφό όνειρο κάθε μέσου Έλληνα. Κάθε Έλληνα που βλέπει το εισόδημά του να συρρικνώνεται γιατί κάποιοι νομίζουν πως κάθε 4 χρόνια, δεν διεξάγονται εκλογές για να εκλέξουν μια δημοκρατική κυβέρνηση αλλά διεξάγονται εκλογές για να εκλέξουν τον επόμενο αυτοκράτορα. Εξ΄ού και η διαδοχή του θρόνου.

Αυτοκράτορας με τα όλα του ο Καραμανλής. Αν μπορούσε να αποφύγει να δίνει λόγο για όλες του τις αποφάσεις και τις πράξεις του, θα το έκανε. Φυσικά ο αυτοκράτορας δεν αποτελείται από ένα μόνο πρόσωπο αλλά από αρκετά. Άλλα φανερά και άλλα λιγότερο φανερά. Πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι εκείνος που έχει διοριστεί ως ο επίτιμος Κουτελοκαθαριστής του πρωθυπουργού. Πολύ τιμητική θέση. Έχεις πρόσβαση σε πολύ ρευστό και μπορείς να ανοίξεις και λογαριασμό στην Ελβετία (Αυτή και αν πρέπει να την σπάσει κάποιος). Μετά τον εξευτελισμό του πρώτου, τώρα πλέον ανέλαβε πρώτο όργανο η πρώην ρεζέρβα. Και το κούτελο του πρωθυπουργού καθαρό.

Παράλληλα, όλοι έχουν πάρει στο ψιλό την νέα γενιά αποκαλώντας την γενιά των 700ευρώ και νομίζετε ότι θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια;

Ο ρατσιστής Αλογοσκούφης "βροντοφωνάζει" ότι είναι ανίκανος και σαν οικονομικός serial killer, μας κάνει σινιάλα να τον σταματήσουμε πριν "σκοτώσει" κι άλλο την ελληνική οικονομία... Στο μεταξύ οι οικονομικοί αναλυτές τον έχουν πάρει στο ψιλό και γελάνε μαζί του.

Η ανικανότητα των κυβερνήσεων να διορθώσουν την προβληματική λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών, έχει σαν αποτέλεσμα να τις ιδιωτικοποιούν βγάζοντας από πάνω τους το βάρος, παραδίδοντας την αναφαίρετες υπηρεσίες του ελληνικού λαού σε εταιρείες που ξέρουμε πως ο απώτερος σκοπός τους είναι το κέρδος εις βάρος του γενικού καλού.
Η συνέχιση της ασυδοσίας όλων των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδιωτικών και δημοσίων. Μίζες, πουλημένοι, μέσα, φιλιά σε κατουρημένες ποδιές, βύσματα... Κλέψας του κλέψαντος δηλαδή.

Και όλο φωνάζουμε για όλο αυτό το τσιμέντο που στο τέλος θα θαφτούμε μέσα του αλλά στα αρχίδια τους όλοι οι αποπάνω. Όσοι έχουν δύναμη να κάνουν κάτι φαίνεται να μην νοιάζονται για το πως θα κάνουν πράσινη την Αθήνα αλλά πως θα τα αρπάξουν με την πολεοδομία να κρατάει τα πρωτεία.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά το καλοκαίρι - η τελευταία έξοδο των ελλήνων από την πραγματικότητα του κράτος-μπάχαλου- κάηκε η Πάρνηθα - που τόσοι Αθηναίοι θα κοίταζαν από το παράθυρό τους σαν μία ελπίδα - και σχεδόν όλα τα δάση της χώρας.

Και οι μπάτσοι; Οι μπάτσοι και οι ΕΠΟΠ είναι το όραμα των τελευταίων κυβερνήσεων να οδηγήσουν τους νέους εκτός της ανεργίας και μέσα σε ένα επάγγελμα γεμάτο δυστυχία.

Και όλα αυτά τα επεισόδια που έγιναν επί κυβέρνηση ΝΔ αποτελούν προειδοποίηση και για τις επόμενες.

Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι σκατά με κέτσαπ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: