Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Ο Κακλαμάνης: Ο Οδυρόμενος Δήμαρχος

Ο Κακλαμάνης με την συμπεριφορά του, μοιάζει να νομίζει πως αφού εκλέχθηκε δήμαρχος η Αθήνα του ανήκει. Ο χώρος του Ελαιώνα του ανήκει. Έχει κάθε δικαίωμα να χτίσει εμπορικό κι ότι άλλο. Έχει κάθε δικαιώμα να αυξήσει τον συντελεστή δόμησης. Στο κάτω κάτω αν δικαστεί σαν τον δήμαρχο Αμαρουσίου για το The Mall, όπου είχε γίνει η ίδια κομπίνα και με τον Βωβό πάλι ανακατωμένο, μπορούμε και εμείς οι λαϊκίζοντες - γένννημα θρέμα της ελληνικής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών - να συμπεράνουμε τελείως αυθαίρετα, ότι θα "αποζημιωθεί" ο κύριος Κακλαμάνης.

Στο κάτω κάτω όταν φωνάζει και χρησιμοποιεί λογοτεχνικούς όρους για να δημαγωγήσει τα πάθη των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, με κάνει να πιστεύω πως μάχεται για το δικό του εμπορικό κέντρο.

Το θέμα δεν είναι πολιτικό κυρίες και κύριοι. Αλλά έτσι σκέφτονται οι συμπολίτες μας. Αν ο κ.Κακλαμάνης είχε βάλει υποψηφιότητα με κάποιο άλλο κόμμα, δεν θα είχε εκλεχτεί δήμαρχος. Γιατί οι ψηφοφόροι σκέφτονται με τα ίδια κριτήρια που σκέφτονται οι οπαδοί πάνω σε αυτό το θέμα. Δηλαδή, νομίζουν πως τα κόμματα είναι σαν τις ομάδες. Αν είσαι Λεβαδειακός στο ποδόσφαιρο, τότε πρέπει να είσαι και στο γκολφ και στην ενόργανη και στο μπαρμπούτι. Η πόλη μας κάθε μέρα βλέπουμε να γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτη. Αν θέλει ένας δήμαρχος να βελτιώσει μια πόλη που απαρριθμεί μεγάλη δημοτική περιουσία, δεν πάει να πετσοκόψει ένα πάρκο αλλά να κατεδαφίσει ένα κτίριο που του ανήκει. Αλλά το κτίριο αποφέρει κέρδη. Το πάρκο δεν αποφέρει. Ότι "αέρας" υπάρχει στην Αθήνα, είναι αξιοποιήσιμος.

Ζήτω το έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: