Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Υπογράψτε να Φορολογηθεί κι η Εκκλησία

Παραθέτω εδώ την δημοσίευση του blogger Ροίδη Εμμονές, η οποία ζητάει το αυτονόητο από τους έχοντες την εξουσία. Να φορολογηθεί η εκκλησία με τις βαθιές τσέπες. Αυτονόητο γιατί ώντας πολίτες ενός κράτους που πληρώνουμε τους φόρους μας, είναι αντισυνταγματικό να μη φορολογείται ο διπλανός μας, με το πρόσχημα της θρησκευτικής ευλάβειας κι ανέχειας στην ανισότητα από μέρος του πληθυσμού.
Μα τα βαθύτερα αίτια που δεν φορολογείται η εκκλησία είναι εντελώς διαφορετικά. Γιατί, όπως η ιστορία έχει δείξει κι είναι για πολλούς προχούντες διδακτικά "ενοχλητική", η εκκλησία φορολογείται γιατί τα διαγράμματα των κερδών στην Saint Mountain Street θα πρέπει να παραμείνουν υψηλά. Και τα golden boys with the bears φροντίζουν αδιάλειπτα γι' αυτό.
Η άποψη πως η εκκλησία πρέπει να φορολογηθεί δεν πρέπει να εξαρτάται αν είσαι προσκείμενος στην εκκλησία ή όχι. Όπως λέει και το σοφό γνωμικό το να "ευλογείς τα γένια σου" δεν είναι καθόλου χριστιανικό. Η χριστιανική ηθική δεν δομείται με συμβιβασμούς. Η εκκλησία όμως φροντίζει να συμβιβάζεται, να μεταμορφώνεται και να υϊοθετεί την τακτική του χαμαιλέοντα, όπως κι όποτε μπορεί.
Την δυσίωνη λοιπόν αυτή περίοδο, το αίτημα για φορολόγηση της περιουσίας της εκκλησίας, πρέπει να τεθεί εκ νέου. Το πολιτικό κόστος είναι προφανές. Προφανές, γιατί η εκκλησία παραδίδει μαθήματα πολιτικής ίντριγκας με την 1η ευκαιρία και η ελληνική επικράτεια διακατέχεται από έναν εμφανή έντονο συντηρητισμό, ο οποίος αποτελεί πολύ καλό λίπασμα για τέτοιες ανισότητες.


Ας προβάλουν όλα τα blog που σέβονται τον εαυτό τους το ίδιο θέμα, ας αναρτηθεί παντού το “Φορολογείστε την Εκκλησία“, ας γίνει ένα από τα θέματα της επικαιρότητας…

... ένα τοσοδούλι παράδειγμα

Υπογράφουμε εδώ:
http://www.petitiononline.com/taxchu/petition.html

Θα ακολουθήσει ανάρτηση, δεν θα το αμελήσουμε, κάντε εσείς το κόπο και τα λέμε.

Η συναίνεση έχει και τα όριά της, τα σκάνδαλα όλα με συναίνεση των δύο κομμάτων εξουσίας έγιναν και τώρα θα τα περάσουν από… Εξεταστικό Σουρωτήρι.

Μερικοί από αυτούς που μας ζητούν συναίνεση, τώρα ζητούν και το μεδούλι μας.

Είναι πολλά τα δισεκατομμύρια (που φάγαμε μαζί) Άρη.

Πηγή: http://roides.wordpress.com/

Δείτε επίσης το ρεπορτάζ του tvxs.gr «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ: Να πληρώσει η Εκκλησία!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: