Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ανθρώπινα Παραπήγματα

Μολοτοφολιστές θεωρούν δίκαιο να ρίξουν μολότοφ σε τράπεζες, θεωρώντας τους υπαλλήλους της υπηρέτες του καπιταλισμού και άρα ότι πάθουν θα τους αξίζει, ακυρώνοντας μια λαϊκή εξέγερση. Οι υπάλληλοι ήταν κάποιοι από εμάς όπως ήταν ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Το κίνημα του αναρχισμού σπιλώθηκε για ακόμη μια φορά από επαναστάτες του πούτσου, κουνώντας γραφικές πλέον σημαίες, χωρίς όμως να πέσουμε στην παγίδα εξισώνοντας τις ειρηνικές εκφάνσεις του κινήματος με το σπορ της βίας.

Οι πολιτικοί μέσα στην εκλεγμένη ξεφτίλα τους από μία αστυνομική δημοκρατία, κρύβουν τα εκλήματά τους πίσω από ανθρώπινα παραπήγματα, παίρνοντας τον λόγο αντί να βγάλουν τον σκασμό, λες και ο λαός χρειάζεται τα διαστρεβλεμένα μαθήματα ηθικής τους. Μα θα συνεχίσουν, αυτόκλητοι απόστολοι το νταβατζιλίκι στον μόχθο μας και στις ανθρώπινες ζωές, που όλα τα λεφτά του ΔΝΤ δεν μπορούν να πληρώσουν για καμία από αυτές.

Τραπεζίτες αφήνουν τις τράπεζές τους σε λειτουργία μέσα στο κέντρο της επικείμενης διαδήλωσης εναντίον του ΔΝΤ και της ελληνικής πολιτικής ξεφτύλας, με ύποπτο τσαμπουκά που μας αφήνουν να συμπεράνουμε με αψεγάδιαστη λογική, πως ούτε αυτοί διστάζουν μπροστά στην πιθανότητα επικείμενων επεισοδίων με θύματα τους υπαλλήλους τους.

Κι εκείνοι οι χιλιάδες απλοί διαδηλωτές, που θα δέχονται πλέον όλο χαστούκια στην ποιότητα της ζωής τους, μετατρεπόμενοι σε σκλάβους, πανηγυρίζουν το κάψιμο της βλάσφημης τράπεζας ενάντια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μετά σιχαίνονται με τον εαυτό τους, όταν μαθαίνουν πως χάθηκαν ανθρώπινες ζωές μέσα σε εκείνο το κτίριο, έστω κι άνδρο του μισανθρωπισμού.

Σήμερα μάθαμε ότι οι άνθρωποι δεν θα κάτσουν άπραγοι μπροστά στην αφαίρεση της αξιοπρέπειάς τους, κουνώντας το λάβαρο της ελευθερίας και του ύψιστου αγαθού της ανθρώπινης ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: