Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Νομικά Κατοχυρωμένος Κοινωνικός Ρατσισμός

Όταν ακούς την βάση του παγόβουνου της Ελληνικής Δικαιοσύνης να σπάει, κάνοντας ένα "κρακ" μέσα στο κεφάλι σου, διαλύοντας την αντίληψή σου για τη στοιχειώδη ανθρωπιά, που μέχρι πρότινος πίστευες πως έχει χτιστεί η έννοια της Δικαιοσύνης, τότε αρχίζεις να κοιτάς πίσω από την πλάτη σου ορμούμενος από αμέτρητες άλλες ρωγμές - στα πλέον ακονισμένα κι ευτυχώς ακόμη ελεύθερα αυτιά σου - στον πάγο που περπατούσες αμέριμνος μέσα στην πραότητά σου.
Ο Άρειος Πάγος φροντίζει να διαιωθούν οι μη-μου-άπτου πρώην αμαθείς συνάδελφοι ενός φορέα έιτζ, νομιμοποιώντας την καταχρηστική απόλυση του οροθετικού υπαλλήλου.
Με την ίδια ακριβώς λογική κι επιχειρηματολογία που δικαίωσε την εταιρεία που απέλυσε τον εργαζόμενο μετά από πιέσεις των συναδέλφων του, θα αρχίσουμε να βλέπουμε κι άλλους άτυχους συνανθρώπους μας να διώκονται από την δουλειά τους; Κι από τον τόπο κατοικία τους; Μήπως να τους βάλουμε υπό περιορισμό; Τι θα συμβεί άραγε αν αυτός ο άτυχος εργαζόμενος κάνει διαμαρτυρία έξω από την εταιρεία που τον απέλυσε;

Τα κεκτημένα των τελευταιών δεκαετιών κινδυνεύουν ήδη από επικίνδυνα κοντόφθαλμους ανθρώπους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται από τους υψηλότερους θεσμούς της χώρας και οι παραλληλισμοί με προ-φασιστικά καθεστώτα δεν μπορούν ν' αποφευχθούν.

Πλέον, όλοι αυτοί δεν μου φαίνονται γραφικοί αλλά μονάχα επικίνδυνοι. Όλοι εκείνοι που τόσο άνετα τρομοκρατούν αυτοαποκαλώντας τους εαυτούς τους επαναστάτες, όσο κι εκείνοι, οι χειρότεροι, που ως εκλεγμένα θεσμικά όργανα από τον λαό - που οι πρώτοι προσπαθούν ν'αφυπνίσουν (Ω! Θεοί! Τι ειρωνεία!) - οριοθετούν όλο και πιο στενά τις ανθρώπινες ελευθερίες, που μόνο κακόβουλες προθέσεις μπορούν να κατευθύνουν.

Η Λογική σκέψη όμως δεν είναι στην μέση αυτών των δύο μονομάχων, που μάχονται για τον δικό τους ιδανικό κόσμο σαν γνήσιοι φασίστες. Ελπίζω πως βρίσκεται μπροστά τους.

Σχετικά με την είδηση:
TV Χωρίς Σύνορα
www.e-tipos.com
www.tanea.gr
www.zougla.gr
Ελευθεροτυπία

Απόψεις:
Κάτω Αριστερά
Ροΐδη Εμμονές

Δεν υπάρχουν σχόλια: