Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Mr Concrete "Η Γαλλική Καφετιέρα έγινε TGV"

Διαβάζοντας την είδηση της συνέντευξης του Βύρων Πολύδωρα στο TV Χωρίς Σύνορα, που έδωσε στο Βήμα, κατευθύνθηκα στην ιστοθέση του Βήματος για να διαβάσω όλη την συνέντευξη με τίτλο, ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ "Η τσαγιέρα έγινε τρένο".
Ο πρώην υπουργός μιλάει για Πολιτική Βία, δίνοντας έμφαση μόνο στην "βία" αναντίον των πολιτικών.

Λέει:
"...το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια βάλλεται πανταχόθεν, συστηματικά και με ιδιαίτερη ένταση και σφοδρότητα».
- Από ποιον βάλλεται; «Από τους “ιδεολόγους αντισυστημικούς”. Βάλλεται και από τους μη έχοντες συνείδηση των πραττομένων, εκούσιους ή ακούσιους, ένδολους ή άδολους “συνηγόρους” των αντισυστημικών, αντιεξουσιαστών ή αναρχικών. Και αυτοί οι παράξενοι και αυτόκλητοι “συνήγοροι” καλύπτουν όλο το κοινωνικοπολιτικό φάσμα από τη νοικοκυρούλα της γειτονιάς μέχρι τη μοντέλα της γκλαμουριάς, από τον ιερωμένο της χρηστοήθειας μέχρι τον αντιρρησία συνειδήσεως, και από τον θαμώνα του ταμείου ανεργίας μέχρι τον χρηματιστή της “φούσκας”, όλο το φάσμα."

Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα, γιατί κάποιος γίνεται βουλευτής, εφόσον δεν έχει καμιά δυνατότητα αλλαγής του πολιτικού γίγνεσθαι. Ο πρώην υπουργός παρά την βουλευτική του θέση κατηγορεί τρίτους για την κατάντια του πολιτικού συστήματος, θυμίζοντας επιχειρηματολογία δημοτικού.

"Για παράδειγμα, κανένας γονιός, δάσκαλος, συγγενής ή φίλος, πολιτικός ή άλλος διαμορφωτής της κοινής γνώμης, δεν συμβουλεύει, δεν διαπαιδαγωγεί, δεν κάνει παρατήρηση, δεν μαλώνει τα παιδιά όταν ατακτούν."


Μήπως εννοεί ο πρώην υπουργός πως "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος"; Θυμηθείτε πως δεν παραιτήθηκε μετά από τόσα διαλεκτικά μαργαριτάρια, λογοτεχνικούς κομπασμούς κι αντιδημοκρατικές πρακτικές, που ακολούθησε στην διάρκεια της pop θητείας του, μα έφυγε από το πόστο του υπουργού μετά από ανασχηματισμό.
Γίνονται όλο και πιο φανερές κάτω από ποια συγκεκριμμένη φιλοσοφία δίνονται διαταγές στους αστυνομικούς, που δεν αποτελούν παρά τα πρώην(?)πειθήνια κι υπάκουα "παιδάκια" του Πολύδωρα.
Και φυσικά κάτω από ποια φιλοσοφία "εργάζεται" η ΝΔ για την διακυβέρνηση αυτού του κράτους.
Με τον πολιτικό τραμπουκισμό. (aka Παραιτήσεις δεν γίνονται δεκτές)

Η ακραία πολιτική διαλεκτική του πρώην υπουργού φαίνεται ξεκάθαρα από την μονοδιάστατη αναφορά της "Πολιτικής Βίας" από τα ΜΜΕ και τον λαό προς τους πολιτικούς!
Πολιτική Βία όμως, είναι η βία που ασκείται στο πεδίο της πολιτικής (όπως στα αντίστοιχα πεδία η τηλεοπτική, η αθλητική, η ενδοοικογενειακή, η σωματική βία) και το συντριπτικό ποσοστό άσκησης βίας στο τεραίν της πολιτικής, ασκείται από την εξουσία προς τους εξουσιαζόμενους.
"Πολιτική Βία" είναι η χούντα, είναι η αστυνομία, είναι ο στρατός, είναι ο παχουλός μισθός του πρώην υπουργού απέναντι στους μη έχοντες κι ειδικά σε καθεστώς λιτότητας.

"Πολιτική Βία" είναι όταν ένας πολιτικός βιάζει την αντικειμενικότητα και την λογική, όταν δικαιολογείται αβίαστα, αποδίδοντας το φταίξιμο σε τρίτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: