Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Ο Τίμιος Είναι Ήρωας

Η ηρωποίηση των τίμιων ανθρώπων ανέκαθεν ήταν μια τάση της κοινωνίας. Επιπλέον ο χαρακτηρισμός "διεφθαρμένος/η/ο" δεν γνωρίζει τόπους, κράτη, πολιτεύματα κι εποχές.
Στην Ελλάδα του σήμερα το να είσαι τίμιος είναι πιο δύσκολο απ' το να είσαι άτιμος, αφού όλοι γύρω σου κλέβουν με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο ή αναζητάνε τρόπους να κλέψουν, ώστε να μην χρειαστεί να εργαστούν ή αν αναγκαστούν να εργαστούν τότε να μην χρειάζεται να εργάζονται πραγματικά. Αυτοί οι ίδιοι είναι που παρασυρμένοι από την μέθη της εξαπάτησης και της λαμογιάς ανάκατη με τις ομιχλώδεις τύψεις που παράγουν οι μικρόμυαλες αποφάσεις τους ζωής, προσπαθούν να σπρώξουν και τον διπλανό τους, ούτως ώστε ν' αναπαράγουν την κλοπή αναγάγοντάς την σε κανόνα και την εξαίρεση σε συμπεριφορά μειοψηφίας.

Γονείς μαθαίνουν τα παιδιά τους, πως να εξαπατούν τον διπλανό τους για μικροοικονομικά συμφέροντα ή ακόμη επαρμένοι από κάποιο είδος πρωταθλητισμού κακοήθειας.
Σε μία τέτοια δηλητηριώδη κοινωνία ο φασίστας βρίσκει εύφορο έδαφος να ευδοκιμήσει με το λίπασμα της αδιαφορίας, ενώ ο γνωστικός θα πρέπει να κάνει πολλές αυτοθυσίες για να αφυπνίσει την λογική και την ορθή διαλεκτική στους συνανθρώπους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: