Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Δέντρα ή Αυτοκίνητα;

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το TV Χωρίς Σύνορα, ο πιθανότατα πιο διεφθαρμένος δήμος του λεκανοπεδίου, εξάπλωσε τον πολιτισμό του τσιμέντου λίγα μέτρα ακόμη.
Θύματα ήταν τα 45 δέντρα που κόπηκαν για χάρη των αυτοκινητάρων μας, που θέλουν να βρίσκουν θέση σε κεντρικά σημεία του δήμου, που το Υπουργείο Συγκοινωνιών οφείλει να έχει πυκνές μετακινήσεις των ΜΜΜ για την αποσυμφώρηση του κέντρου.
Σε μία πόλη που ασφυκτιά - και αυτό το "ρήμα" να είναι ταιριαστό ταίρι για την πόλη της Αθήνας - κι ο κόσμος και οι κάτοικοι-πολίτες σύσσωμοι ζητάνε λίγο πράσινο παραπάνω, ο δήμος αποφασίζει δίχως φαντασία και υπευθυνότητα να δώσει λύση στο πρόβλημα της τσιμεντοποίησης με περισσότερο τσιμέντο.
Δεν είναι αυτή η μοναδική φορά που ο Δήμος Αθηναίων ομολογεί την ανικανότητά του για έκφραση ευαισθησίας πάνω στο θέμα του πρασίνου αλλά και την παράλληλη κι ολοφάνερη πρόθεσή του, να μην δίνει λύσεις αλλά να προκαλεί προβλήματα. Για παράδειγμα το Ζάππειο Μέγαρο που ο ανοιχτός χώρος μπροστά από το Ζάππειο μεταμορφώνεται κάθε, ειδικά τους ζεστούς μήνες, σε χώρο εκμετάλλευσης της "εκεί" καφετέριας και σε χώρο parking.

Και στο πιο βάθος ας συλλογιστούμε τα δέντρα που κόπηκαν τόσο ανούσια σε έναν κόσμο που κυριαρχεί ο άνθρωπος, ο οποίος έχει μάθει να σέβεται μονάχα τους προσφιλείς σε αυτόν οργανισμούς.

UPDATE: Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της τσιμεντούπολης έπηξαν. Στρέφονται στην δικαιοσύνη. Θα τους δικαιώσει άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: